Vad behandlar en osteopat?

Exempel på behandlingsbara problem är:

 • Rygg- och nackbesvär
 • Ischias
 • Muskel- och ledvärk
 • Axelvärk
 • Huvudvärk och migrän
 • Yrsel
 • Tennis- eller golfarm
 • Andningsproblem
 • Matsmältningsproblem
 • Stress
 • Whiplash
 • Käkproblem
 • Idrottsskador
 • Förslitningsskador
 • Tinnitus
 • Rygg- och bäckenproblem under och efter graviditet

Observera att detta är symtombilder för de problem patienter söker mig. Jag letar alltid efter underliggande orsaker till patientens besvär. När jag fördjupar mig i varje patients problem så återkopplar detta alltid till de Osteopatiska principerna oundvikligen.

Men självklart söker många patienter mig för att få behandling i form av förebyggande friskvård. Detta är mycket klokt och naturligt att patienter efter en tid inser att det gott lönar sig att försöka ”ligga ett steg före”.